Nädala ülevaade 11.01- 17.01

Nädal oli väga edukas nii sportimise mõttes, kui ka toitumise kohapealt.  Sai proovitud kahte uut trenni ja vanade trennide fiiling oli ülihea.

Esmaspäeval käisin nagu ikka joogas. Kokku 1:20 venitusi ja painutusi ja plankimist ja kõike muud toredat. Käed olid kuidagi nõrgad ja kui muidu suudan ikka need minutid ära plankida siis seekord panin põlved maha.

Teisipäeval käisin esimest korda Infra joogas Kuutervitusi tegemas. Tavalises joogas tehakse soenduseks päikesi tervitusi, mis koosneb suures osas allavaatavast koerast, plankimisest, kätekõverdustest jms ühesõnaga selline hästi füüsiline. Kuutervitused pidid seevastu olema hästi naiselikud ja õrnad ja nn päikesitervitusi tasakaalustvad. Kuna neid tehakse harva (noore kuu ajal) siis tahtsin proovida. Njaahhh, õrnusest küll aru ei saanud 🙂 Täitsa raske oli. Seal tuli poolkükk asendis päris kaua olla ja palju tehti ühelt jalalt teisele üleviimisi (harkjalgadega kükitad ühele poole ja siis viid keha teisele poole- saate vast aru?) Et noh, väljakutset pakkuv. Lisaks see, et ruumi temperatuur oli 35`C. Ühesõnaga trenn missugune ja aru küll ei saanud, et kergem oleks olnud, kui tavapärased päikesetervitused.
Kuna ruumi temperatuur on soojem siis on venitused sügavamad ja selle tulemusena tegin põlveliigestele haiget. Terve ülejäänud nädala ei saanud, praegu ka ei saa, diivanile ennast kerra tõmmata ja jalgu enda alla tõmmata. Põlvedel on valus. Seega alati sügavamad venitused polegi nii head.  Edit: Treener ütles, et ei teinud liigestele viga vaid kuna mikrolihaseid ei kasuta igapäevaselt ja seal oli see kükk asend siis oli trenn lihtsalt põlvedele ootamatult suur.

Kolmapäeval seoses põlvevaluga ei teinud midagi ja tegelesin lonkamise ja võimalikult vähe kõndimisega.

Neljapäeval olid põlved juba natuke paremad ja keha vajas  liigutamist. Paljud kiidavad HIIT-i taevani ja oligi viimane aeg omal nahal järele proovida. Ette võtsin Erik Orgu lehelt Kati kava, mille leiab siitTegin kogu krempli korralikult läbi. Uhhh, saan aru küll, miks seda HIIT-iks nimetatakse 🙂 Vahepeal mõtlesin, et pulss on ilmselt 230 😛  Isegi kärekõverdused tegin sirgete jalgadega…. vähemalt esimesed viis 😛 Aga vähemalt midagigi, eks? Kõige raskemad olid minu jaoks burpeed aga HIIT-i teen teinekordki. Kokku koos soojenduse, lõdvestuse ja vahurullimisega 55 minutit.

img_20160119_090517.jpg

 

Reedel kartsin küll lihasvalu aga mida polnud seda polnud. Seega haarasin hantlid ja tegin ühe korraliku jõutreeningu. Hantleid siiski uusi ei ostnud, saan ka nendega ilusti hakkama. Lisaks viskasin hoovi lumest puhtaks.

Laupäeval oli lebo. Ses mõttes, et trenni ei teinud. Viskasin lund ainult.

Pühapäeval oli hommikune spinn. Vot, see oli ülihea trenn. Kokku kerisin 2:03 h  57,3 km mis on 6 km rohkem, kui tavaliselt sama ajaga. Päris hea eks? Ausalt, lootsin 60 täis kerida aga no ei jõudnud 😛 Järgmine kord? Viimane lõpp killis jalad lihtsalt nii ära, et see viimane kolm kilomeetrit tundusid ületamatu pikkusena. Tegime mitukorda mäkke ronismisi aga vot viimane tõus oli eriti magus killer. Kaheksa minutit tõusu, kus iga 30 sek tagant tuli koormust juurde keerata. Viimane minut pidi püsti sõtkuma, koormust loomulikult ikka juurde aga minutist sai kaks ja siis kolm…. Vaatasin ekraanile enda rattal ja sealt kumas enda peegeldus vastu- higi piisad nirisesid mööda otsaesist alla….. Jalad olid nii läbi, kui läbi….Aga alla ka ei andnud. Kust see areng siis mujalt tuleb, kui mugavustsoonist väljas olles. Lõpuks võisime pepu sadulale panna ja lootsin, et pingutus sai läbi aga ei…. Magus piin jätkus veel tükk aega. Minu kandens (pedaalimissagedus)  oli  40, tuli tõsta 70-le. Ponnistasin, mis ma ponnistasin aga suutsin 65-le tõsta. Treener käskis 90-le tõsta. OMG… see oli alles väljakutse…Minu pehmed jalakesed rohkem ei suutnud. Üritasin ühtlast tempot hoida. Treener käskis 110-le tõsta. Minu ekraan näitas 72 aga see oli ka viimane piir. Vaatasin sõpra ja hakkasin naerma. Tema higi ei tilkunud vaid jooksis nagu kraanist, alla rattale. Kusjuures see ei ole kirjanduslik liialdus, nii oligi 🙂 Osadel meestel oli rattaümber vee loigud. Vot see oli  alles trenn. Ruum oli tavapärasest soojem sellest ka suurem veevool kehast. Vend käis ka esimest korra spinnimas, peale lõppu toetas ta pea kätele ja hingas. Käisin uurimas ka kõik on ok ja nagu trennihulludel ikka, läks tal ka nägu naerule ja pöial püsti. Tunnist väljudes olime suutnud terve ruumi aknad uduseks kütta oma kehadega, jalad olid pehmed aga suul oli naeratus. Lahe 🙂

Erandkorras oli õhtul duol ujumine, tavaliselt oleksin ise ka basseini hüpanud aga jalad olid ikka pehmed ja ei viitsinud üle tõmmata, seega passisin bassu ääres ja imetlesin oma kalasid 🙂

Toitumisest esmaspäeval kirjutasin Orgule ja rääkisin oma mure ära. Menüü jälgimine ei too kaasa kaalulangust vaid koguaeg on selline +500 -500 kaalul. Selline nüritav paigalseis ka siis, kui jälgida 100%, pole teps mitte motiveeriv. Mõtlesin siin isegi, et põrgusse see kava. Otsin Kalmuse välja ja pusin oma peast edasi. Reedel sain vastuse lõpuks. Terve nädala ootasin seda kirja ja igakord, kui telefon tegi piiks piiks läksin kiikama, et kas ometi?  Vastus üllatas mind- mul kästi veel rohkem süüa! Tõstsin koguseid, ise kulme kergitades, sest taldrik on nüüdsest ikka lookas tavaari täis aga otsustasin proovida. Mis mul kaotada on? Ainult üleliigsed kilod. Paari päevaga on kaalul -1 kilo. Loodame, et kaal liigub nüüd jälle ilusti. Kulme kergitasin, sest tegelikult sai ka varem kõht ilusti täis aga paari tunni pärast oli tühi ja niimoodi igapäev. Eile oli jällegi see päev, kus sõin kell 14 lõunat ja õhtul 20 ajal, peale trenni, polnud veel tühja kõhu tunnet tekkinud. Eelmisel nädalal oli mul õhtuks juba konkreetselt paha olla tühjast kõhust aga noh see pole vist normaalne. Vähemalt minu jaoks. Mul on üks sõbranna, kes naudib näljatunnet ja tühja kõhu tunnet. Igale oma, mul pole anorektiku ega ka buliimiku geene õnneks. Ok,  jutt läks mujale juba. Ühesõnaga pusin rõõmsalt Orgu kavade järgi edasi.

Aga vaadake, millise koguse eile lõunaks ära sööma pidin?  250 gr lõhet, 50 gr riisi vahukoorega ja 160 gr kurki. Müstika noh… Nagu siberi näljahädaline, kogus on ikka jube suur.img_20160119_084554.jpg

Kokku tegin trenni 5:58 h ajaliselt mitte palju aga hästi intensiivsed treeningud.

 

2 kommentaari “Nädala ülevaade 11.01- 17.01

Lisa kommentaar